17 Mart 2013 Pazar

Bebeğin Zeki Olduğu Nasıl Anlaşılır?


Bebeğin Zeki Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Uzmanlara göre bebeklerin gelişiminin yaşına uygun şekilde olup olmaması zekasını göstermektedir. Bebeklerde motor gelişimi, ince motor gelişimi, sosyal interaksiyonları, konuşma gelişimi ve algısal gelişimi yaşına uygun ilerlemesi bebeğinizin zeki olduğunu gösterir.

Size bebeğinizin zeki olup olmadığını anlamanız için bir kaç ipucu :)
- Çizdiği Resimler:  Bebeklerin çizebileceği resimlere göre daha sıradışı resimler çizebiliyorsa, bebeğinizin daha özel bir çocuk olduğunu düşünebilirsiniz.
- Sayılar ve Bebeğiniz: Basit matematik işlemlerini kafasında yapabilen çocuğunuzun zeki olduğunu düşünebilirsiniz.
- Konuşma: Zeki çocuklar konuşma konusunda hızlı gelişim gösterirler. Kelime hazinelerini çabuk geliştirirler. Çok fazla kelime içeren cümleler kurabilirler.
- Merak ve Sorular: 3 yaşındaki çocukların bol soru sormaya başladığı bilinir. Ama zeki çocukların sorularının ardı arkası kesilmez.
- Hareketlilik: Zeki çocuklar hiperaktif değillerdir, ama çok fazla hareketlilerdir. Hiperaktif  çocukların konsantrasyon problemi olmasına rağmen zeki çocuklar dikkatini toplamayı başarabilirler.
- Hayal Gücü: Zeki çocukların geniş bir hayal güçleri vardır.
- Hızlı Gelişim:Gelişim aşamalarını diğer çocuklarndan çok daha hızlı yaşar ve erken gelişim gösterirler.
- Hafıza: çocuğunuz eğer kitap, televizyon ya da filmlerden öğrendiklerini unutmuyorsa, hafızası gerçekten çok güçlüyse onun zeki olduğuna kanaat getirebilirsiniz.
Hangi Bebekler Daha Zeki Oluyor?
Zekasının yüksek olması o bebeğin nasıl büyütüldüğüne göre de değişmektedir. Bebeğin aylık dönemlerinde özel oyuncaklar,klasik müzikler,masallar gibi zeka geliştirici yöntemler yapılması ilerleyen dönemlerde zekasının arttığı görülüyor. Zeka geliştirici yöntemlerle büyüyen çocuk ile zeka geliştirici yöntemlerle büyütülmeyen çocuk arasında ciddi bir fark olduğu görülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder